Over Miss Budget - Meer info!
 
 

Miss Budget

The best things in life are cheap

 

donderdag, 12 maart 2015 21:22

►BUDGET BYTES◄ 10 TIPS OM GOEDE EN BETAALBARE KINDERSCHOENEN ONLINE TE KOPEN

Als je kinderen hebt wéét je hoe snel het kan gaan met schoenen… Heb je net 6 weken geleden een nieuw paar gekocht van €90, zijn ze alweer te klein én behoorlijk afgedragen. Of na een dag blijkt dat je oogappeltje ze niet aan wil omdat ze ‘niet lekker zitten’, en hij heeft er al één keer buiten op gelopen. Zucht… Herkenbaar? Lees dan snel verder >>

Een tijd geleden besloot ik om geen €90 meer voor kinderschoenen neer te leggen. Dat betaal ik al zelden voor mijn eigen schoenen waar ik jaren mee doe! Waarom dan wel voor mijn kids? Maar ik wilde ook zeker niet inboeten op kwaliteit. Sowieso laat ik mijn kids altijd afwisselen qua schoenen. Ja sneakers, ja Uggs, maar ook degelijke schoenen, betaalbaar wel te verstaan… Maar online betaalbare schoenen kopen blijkt niet makkelijk. Want waar moet je op letten als je kinderschoenen koopt? En waar shop je uberhaupt goede, betaalbare schoenen voor kids? En hoe weet je wat een goede schoen is? Ik deel hier met jou mijn 10 tips & tricks.

1. Koop een voetmeter of print er één, je vindt er heel veel online. Heb je de lengte van het voetje bepaald? Bovenop de werkelijke voetlengte moet je twaalf tot zeventien millimeter extra rekenen om de juiste maat kinderschoenen te bepalen. Druk je op de neus van de schoen dan betekent dit dat – aan beide voeten – een duimbreedte ruimte moet zijn. Ook aan de achterkant moet je tussen de hiel en de schoen makkelijk een vinger kunnen steken. Minder betekent dat de schoen te klein is. Meer ruimte? Dan is deze schoen te groot. Kortom, gebruik een voetmeter voor de juiste maat. Let er daarnaast ook altijd op of de zool van een schoen buigzaam is en dat de zool van de schoen goed recht op de grond staat.

2. Meet altijd allebei de voeten van je kind. Het kan namelijk zijn dat het ene voetje (iets) groter is dan het andere voetje. Zit jouw kindje tussen twee maten in? Ga dan altijd voor de grootste maat.

3. Let tijdens het passen niet alleen op de lengte van de voet, maar ook op de breedte, en de hoogte van de wreef. Een schoentje mag tijdens het passen nooit stroef aangaan of wringen. Dit is een teken dat het niet het juiste model schoen is. Een tip is om een keer naar een goede schoenenzaak te gaan met je kind waar je goed advies kunt inwinnen. Zo weet je in ieder geval wat voor soort voet je kindje heeft en kun je daar in de toekomst rekening mee houden.

4. Lijkt de schoen aan alle kanten te passen? Laat hem er dan ook even echt goed in lopen. Op beide schoenen. Laat ze even heen en weer rennen en vraag dan of ze echt lekker zitten. Geef ze even een paar minuten de tijd, vaak nemen ze de tijd niet om echt even goed te voelen wat ze ervan vinden. Let er ook goed op hoe ze in de schoen bewegen. Vaak zie en merk je dan wel of ze een schoen lekker vinden zitten of niet. Niets zo zonde als een paar nieuwe schoenen ongebruikt in de kast hebben liggen…

5. Tweedehands schoenen zijn o.k. - tot een bepaald punt, de schoenen mogen natuurlijk niet versleten en / of afgedragen zijn - totdat je kind een jaar of 4 is en écht veel gaat lopen. Tot die leeftijd lopen kinderen vaak geen lange afstanden en slijten schoenen niet al te snel. Nieuwe schoenen hebben natuurlijk altijd de voorkeur, maar heb je nog een paar weinig gedragen schoenen liggen van de oudste, dan kan dat (tot dus een jaar of 4) helemaal geen kwaad.

6. Ga bij voorkeur voor leren kinderschoenen, of zorg er in ieder geval voor dat je kind deze het grootste deel van de week draagt. Leer neemt vocht op, biedt stevigheid en laat het voetje van je kind beter ademen. Zoals de kinderschoenen van Ecco bijvoorbeeld, die mooie leren schoenen in hun assortiment hebben.

7. Neem geen maatje groter zodat je kind langer met zijn schoenen doet. Zijn voeten kunnen namelijk gaan schuiven in de schoen en zo eeltvorming veroorzaken. Blijkt je schoenen te groot hebt gekocht, en kunnen ze bijvoorbeeld niet meer retour, zet ze dan even in de kast totdat je kind een maatje groter heeft.

8. Wacht niet met het kopen van nieuwe schoenen totdat je kind aangeeft dat z'n schoenen te klein zijn. Vaak is ‘ie dan ook echt véél te klein. Heel veel kinderen wennen gaandeweg zo aan de schoen dat ze niet doorhebben dat een schoen te klein is. Meet dus regelmatig de voeten van je kind om te voorkomen dat hij te kleine schoenen draagt. Een duidelijk teken dat een kind aan nieuwe schoenen toe is, is als hij vaak valt. Dit betekent vaak dat de schoenen te klein zijn. Ook rode of geïrriteerde plekken zijn een teken dat het tijd is voor een nieuw paar.

9. De meeste kindervoeten groeien snel. Bewaar daarom die leuke schoenen niet voor speciale gelegenheden of ‘voor net’. Je hebt dan namelijk kans dat ze alweer te klein zijn voor ze gedragen zijn. Zonde toch??

10. Pas nieuwe schoenen altijd in de middag. ’s Middags zijn voeten altijd ietwat opgezet en zo voorkom je in ieder geval dat je niet te kleine schoenen koopt.

TIP: Wil je er zeker van zijn dat je kind op goede schoenen loopt ga dan voor kinderschoenen met het Dr. Visserkeurmerk die je onder andere bij Scapino kunt vinden. Het gaat om een select groepje schoenen dat voorzien is van dit keurmerk, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw kind op ergonomisch verantwoorde schoenen loopt, wat de kans op voetklachten verkleint.
Al bijna 15 jaar lang hanteert Scapino het ‘Dr. Visser keurmerk’ voor haar kinderschoenen, de garantie voor kwaliteit. Wat veel mensen niet weten is dat Dr. Visser echt bestaat! Dr. Jan D. Visser is orthopedisch chirurg en weet alles over kindervoeten en goede kinderschoenen. Dr. Visser adviseert bedrijven in het maken van goede kinderschoenen.
Alleen kinderschoenen die zijn gemaakt volgens de aanbevelingen van orthopedisch chirurg Visser, krijgen uiteindelijk het Dr. Visser Keurmerk. Nog tot op de dag van vandaag worden alle kinderschoenen met het keurmerk persoonlijk door hem gekeurd. En Scapino kinderschoenen zijn ook nog eens heel betaalbaar!