Over Miss Budget - Meer info!
 
 

Miss Budget

The best things in life are cheap

 

vrijdag, 27 februari 2015 16:41

► SHOPTIP ◄ POLETTE: BEAUTIFUL BUDGET BRILLEN + WINACTIE

I ♥ mijn nieuwe bril I ♥ mijn nieuwe bril

Sinds een jaar of 15 ben ik bril- of eigenlijk lensdragend. Omdat ik voornamelijk lenzen draag (vind mezelf leuker zonder bril - dacht ik) was mijn laatste investering in een bril zo’n 10 (oeps!!) jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuwe dus - zeker gezien de huidige brillentrend -, maar ik zou Miss Budget niet zijn als ik bereid was 100+ euro uit te geven aan een bril ‘voor erbij’. En toen was daar Polette… >>

Of ik een bril uit de nieuwe collectie wilde uitzoeken om te vieren dat Polette nu ook in Nederland online verkrijgbaar is? Ja natuurlijk, want het concept van Polette past perfect bij Miss Budget. En ik was natuurlijk ook echt aan een mooi, nieuw, hip montuurtje toe!
Ik mocht een keuze maken uit meer dan 900 cheap ’n chic monturen en ik kan je vertellen, da’s best moeilijk. Niet dat het hele proces moeilijk is, dat niet, maar een keuze maken uit al die brillen, da’s een hele opgave… Want er zijn zoveel leuke monturen en dat al vanaf €6,99 inclusief glazen. Er is echt genoeg keuze voor elk budget én voor elke stijl. Van modemonturen met gratis glazen zonder sterkte tot brillen op sterkte (vanaf €9,99) met meekleurende glazen of een zonnebril (op sterkte).

Sorbonne-Polette-vrijstaand

EEN BEAUTY VAN EEN BRIL
Mijn zoektocht begon bij het model van het montuur. Nu heb ik het voordeel dat ik hiervoor al eens brillen heb gekocht waardoor ik weet dat hoekige monturen mij het beste staan. En qua kleur vind ik zwart erg leuk maar dat maakt me wel wat hard. Beige, bruin en aardetinten staan mij beter qua teint en haarkleur. Zo verkleinde ik mijn selectie waardoor de selectie al wat overzichtelijker werd.
Daarnaast heb ik ook nog gekeken naar de grootte van het montuur. Ook al is groot ‘in’ toch wil ik wel m’n gezicht nog kunnen zien… Hanig is dat je tijdens het browsen je favoriete monturen in je verlanglijst kunt zetten waardoor je ze later makkelijk terugvindt. Uiteindelijk ging de keuze bij mij tussen VanityBalzac Brown, Sorbonne en Valentina Brown. Na veel wikken en wegen en puur op gevoel heb ik ‘Sorbonne’ gekozen, een pracht van een bril in honing en bruintinten. In combinatie met enkelvoudige, ongekleurde, krasvaste en ontspiegelde glazen kwam mijn totaal op €54,97 inclusief (ex accessoires die je los kunt bestellen) verzenden. Goed te doen voor een bril op maat, toch? En ben vooral ook zo blij dat ik weer een modern montuur in the pocket heb. Want eigenlijk heb ik best wel een brillenhoofd, vind je niet? Dat wordt dus weer veel vaker mijn bril dragen, zullen m'n ogen ook fijn vinden om niet meer 24-7 achter m'n lenzen schuil te gaan...

Bril-Sorbonne-Polette-6

TIPS & TRICKS 
Vind je het lastig om online een bril uit te kiezen zonder dat je 'live' kunt passen en vergelijken? Gelukkig heeft Polette wél de mogelijkheid om een foto van jezelf te uploaden en de bril op die foto te plaatsen zodat je virtueel kunt zien hoe de bril je staat. En van alle brillen staat nauwkeurig omschreven wat de precieze afmetingen van elk montuur zijn, zo kun je meten of een bril qua formaat bij je gezicht en smaak past. En twijfel je over de montuurvorm of de grootte bijvoorbeeld die bij jouw gezicht, haarkleur en teint past, dan kun je de volgende algemene regels toepassen.
1. De bovenrand van je montuur mag niet boven je bovenste wenkbrauwlijn uit komen
2. Je bril mag ter hoogte van de slapen niet breder zijn dan je gezicht
3. De afmetingen van je montuur moet in evenwicht zijn met je gezicht. Heb je een klein / fijn gezicht, kies dan niet voor een grote bril en andersom. Ga niet voor een fijn montuur als je een groot / grover gezicht hebt
4. Let ook op de afmetingen van de neusbrug: de vorm en de plaats van de brug draagt in belangrijke mate bij aan een goed passende, comfortabel zittende bril
5. De onderrand van je montuur mag niet op je wangen rusten, ook niet als je lacht

Bril-Sorbonne-Polette-3

DE KLEUR, DE VORM EN DE MAAT
Je gezichtsvorm bepaalt voor een groot deel welk model montuur bij je past. Denk hierin in contrasten: heb je een vol gezicht kies dan voor lichte monturen, heb je een hoekige gezichtsvorm ga dan voor een ronde of ovale bril om je contouren te verachten.

Hoekig gezicht - Een hoekig gezicht lijkt lang en vierkant: het voorhoofd, de wangen en de kin hebben zijn even breed. Het voorhoofd en de kaken hebben sterke hoeken. Heb jij een hoekig gezicht dan worden meestal ronde of ovale glazen aanbevolen. Je kunt ook kiezen voor een (half)randloos of transparant montuur.
Rond gezicht - Als je een rond gezicht hebt, is je gezicht vol met een ronde kin en haarlijn. Je wangen en ogen zijn het breedste punt en je voorhoofd en kin het smalste. Rechthoekige monturen staan jou mooi omdat die de ronde vormen van je gezicht breken. Ook is een bril die breder is aan de bovenkant dan aan de onderkant een goed idee.
Ovaal gezicht - Heb je een ovaal gezicht? Dan zijn jouw voorhoofd en de kin smaller in tegenstelling tot de wangen die breder zijn. De kaaklijn is iets smaller dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. Een ovaal gezicht is lang en smal en wordt gezien als een gezicht met ‘de ideale proporties’. Jij kunt eigenlijk alle modellen dragen, maar meer keuze is natuurlijk niet altijd makkelijker…
Hartvormig gezicht - De kenmerken van een hartvormig gezicht zijn dat het gezicht het breedst is ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe. Ronde en ovale monturen staan jou vaak goed. Maar je kunt ook hoekige monturen proberen.

Bril-Sorbonne-Polette-4

Bepaalt de vorm van je gezicht voor een groot deel welk montuur het beste bij je past, door naar je haarkleur en teint te kijken kun je zelf goed bepalen welke kleur het mooist bij je staat. Dit is natuurlijk geen eis, je bepaalt zelf wat je mooi vindt. De ideeën hieronder zijn een richtlijn voor de kleuren die het mooist wegvallen op je gezicht. Wil je juist opvallen dan kun je dit natuurlijk links laten liggen. Uiteindelijk is er niets persoonlijker dan smaak…

Blond haar/ bleke teint
JA: een licht montuur met zachte kleuren // kleuren die je teint warmer maken
NEE: donkere, zware monturen, koude kleuren zoals blauw en groen en lichtgekleurde metalen. Bloos je makkelijk? Vermijd dan ook roze- en ambertinten.
Lichtbruin haar / bleke teint
JA: lichte monturen in brons en andere warme metaalkleuren
NEE: donkere, zware monturen, koude kleuren en lichtgekleurde metalen
Kastanjebruin haar / bleke tot medium teint
JA: warme kleuren als roodbruin, goud, koper of schildpadmontuur // groene en bruine kleuren bij de kleur van je ogen
NEE: koude kleuren, tenzij je wilt opvallen met het krachtige, stoere contrast
Donkerbruin / olijfkleurige, mediterrane, licht Aziatische teint
JA: monturen van antiek zilver- of goudkleurige metaalsoorten // lichtbruine tinten
NEE: pastelkleuren of diep donkere kleuren en zware modellen
Zwart / donkere teint
JA: metalen monturen, in het bijzonder eenvoudige modellen en kleuren
NEE: felle kleuren, tenzij je wilt opvallen
Lichtgrijs / bleke teint (lichte ogen)
JA: lichte, gekleurde metaal- of kunststofmonturen
NEE: zware, donkere monturen
Donkergrijs / medium – donkere teint (donkere ogen)
JA: rijke, diepere kleur in tin- of metaalstijl

Bril-Sorbonne-Polette

Wil je ook wel zo’n bril zelf samenstellen bij Polette? Gratis? Dat kan! Je kunt nu een bril naar keuze winnen t.w.v. €50 inclusief verzenden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is:
>> Kies jouw favoriete montuur op Polette.com en plaats de link hieronder in een comment met de reden waarom je deze bril wilt winnen <<

Wil je extra kans maken? Elke onderstaande actie geeft jou 1x extra kans. Zo kun je jouw kans om te winnen dus verviervoudigen!
>> Deel onderstaande comment op de Facebook pagina van Miss Budget (of laat 'n reactie achter onder de Polette-post op FB)
>> Deel onderstaande comment op je eigen Facebook pagina
>> Like de Facebook pagina van Miss Budget
>> Like de Facebook pagina van Polette

Deze actie loopt tot en met 8 maart 2015. De winnaar krijgt na afloop van de win persoonlijk bericht (via Facebook) van Miss Budget. De verdere afhandeling loopt daarna via Polette.

Kun je niet wachten en wil je meteen zo'n mooie budget bril bestellen? Met de code – Miss – krijg je t/m 28 maart 2015 15% korting op de totale collectie (inclusief accessoires | exclusief de €6,99 selectie | exclusief verzendkosten) van Polette. Shop ze!!