Over Miss Budget - Meer info!
 
 

Miss Budget

The best things in life are cheap

 

vrijdag, 04 april 2014 13:59

WEEKENDTIP: MUSEUMWEEKEND

GRATIS naar 't museum! GRATIS naar 't museum!

Budget tip voor dit weekend: het Museumweekend! Breng gratis, of voor 'n klein bedrag (va €1), een bezoek aan één van de meer dan 300 deelnemende musea 

Een bezoekje aan een museum met de kids loopt al snel in de papieren. De rit erheen, parkeren, de entree, iets drinken... Om over de cadeaushop maar niet te praten..! Dé reden dat wij sinds kort allevier een Museumjaarkaart hebben. Heb je die niet, dan is het Museumweekend op zaterdag 6 en zondag 7 april een aanrader. Gratis, of voor een symbolisch bedrag (velen, zoals Naturalis, vragen bijvoorbeeld maar €1) de hele dag rondkijken, beleven en samen genieten. Op de site van het Museumweekend vind je alle deelnemende musea en per museum de aangepaste prijzen en de geplande activiteiten.

Mijn Kids top 3:
1. Naturalis, Leiden - Museumweekend prijs: €1 - Altijd 'n succes met kinderen. Leuk interactief museum met o.a. dinobotten, dieren van de wereeld ontdekken, wisselende exposities veelal gericht op kids, verschillende activiteiten en niet te vergeten de 'diertjes' voeren... Mijn kids zijn er al een paar keer geweest en willen nu weer.
2. Kinderboekenmuseum, Den Haag - Museumweekend prijs: volwassene €4,25 + kind €3,50 - Laatst geweest met zoon van 8 en 4,5 en ontzettend genoten. Met de 'slurper' ga je op pad om zoveel mogelijk letters te verzamelen door verschillende interactive opdrachten te doen met als thema kinderboeken. Met die opdrachten verdien je credits waarme je jouw superheld (met de computer) zo mooi kunt maken als jij wilt, en uiteindelijk kunt printen. Er is ook nog een ruimte waar je aan de slag kunt met jouw persoonlijke verhaal en superheld. Superleuk voor jong en oud!
3. NEMO, Amsterdam - GRATIS tijdens het museumweekend - Science Center Nemo is populair bij jong en oud en is ontzettend interactief wat het erg leuk maakt voor mijn ondernemende jongens. Op dit moment is er, naast de vaste tentoonstellingen, van alles te zien, horen en beleven over water. Ook zijn er proefjes en workshops vanwege het Museumweekend.

Fijn weekend!!