Over Miss Budget - Meer info!
 
 

Miss Budget

The best things in life are cheap

 

zaterdag, 01 juni 2013 00:00

My big fat cheap wedding

Welk meisje droomt er nou niet van een droombruiloft met alles erop en eraan? Nou, ik wel! Die droombruiloft heb ik gekregen en dat 'on a budget'. En ja, ik had dé jurk, dé schoenen en dé accessoires...

En mijn man een waanzinnig pak met alles erop en eraan en mijn kindjes waren zo cool in hun beachchique outifts. De taart was een pláátje, het eten met een behoorlijke groep familie en vrienden op het strand heerlijk en over het supergezellige knalfeest mét DJ erna wordt nog steeds gepraat! En dat alles in een zelf gestyled plaatje van een locatie.

Ga je ook binnenkort trouwen (of 'n betaalbaar maar priceless feestje geven)?

Mijn 10 tips voor de ultieme budget bash:

  1. Laat je niet verleiden om je jurk in een (bruids)winkel te kopen. Natuurlijk, het is een meisjesdroom 'come true' (weleens 'Say Yes to the Dress' op TLC gezien?), maar betaalbare jurken (en dan bedoelt met zo rond de € 1.000,-) zijn schaars en de verleiding is dan tóch groot die droom van € 4.500,- te kopen... Mijn idee van beautiful on a budget: 6 jurken bij designer outletshop - THEOUTNET - besteld, die onder het genot van sushi en bubbels met (schoon)moeder en 'n paar vriendinnen geshowed. Tijdens een avond om nooit te vergeten werd DE JURK van Halston Heritage met designer schoenen van Camilla Skovgaard en clutch (Totaal: € 600,-) unaniem gekozen!! 
  2. Vergeet de onbetaalbare taarten van de 'meesterbakker' die al gauw € 700,- (ECHT!!!!) kosten. Onze taart kwam van een at home cakemaker uit de buurt en was serieus een plaatje om te zien en zo waanzinnig lekker! Totale kosten: € 220,- voor een 3-laags taart en 23 cupcakes. Yummie!!
  3. Be creative! Ben je een béétje crea en/of heb je lieve creatievelingen om je heen? Gezellig een paar avondjes fröbelen bespaart niet alleen geld, maar staat ook garant voor heel wat uurtjes lekker bijpraten met je liefste vriendinnen en/of (schoon)moeder. Én hoe leuk is het om jullie dag zo nog persoonlijker te maken? En geef toe: houd je echt van trossen ballonnen??? Wij hadden zelfgemaakte pompoms in mooie kleuren. Ook zelf maken?  
  4. Doe je eigen bloemen! Ja, leuk hoor, een bloemist je locatie laten versieren, maar megaduur en toch ietwat onpersoonlijk. Koop de dag van te voren een paar bossen bloemen in jouw stijl bij je eigen bloemist en zet die in lege conservenpotjes. Wat leftover zijdepapier van de pompoms om die potjes met een mooi lintje: et voilá!
  5. Maak je eigen giveaways en geef mensen iets écht persoonlijks als afscheid mee. Mijn idee was om een (sleutel)hanger in de vorm van een hartje cadeau te doen want zelf gek op hartjes en echt leuk om te gebruiken. Het zijn vilten hartjes geworden met bedrukt lint met onze namen en de trouwdatum. Mijn moeder is zo lief geweest ze te maken: een groot succes!
  6. Bespaar op de kinderkleding. Natuurlijk, die trouwpakjes voor je kind zijn leuk! Maar ze dragen ze maar één keer, zitten niet lekker en zijn aan de prijs. Ik kocht de outfits in de uitverkoop aangevuld met H&M en handgemaakte stropdasjes en bow-tie van Butteredtoast. Naar mijn mening (en die van heel veel van onze bruiloftsgasten) zo veel leuker dan die stijve apenpakkies, toch?
  7. Koop voor je aanstaande een pak dat hij later nog kan dragen. Nee, niet heel romantisch, maar wat is er romantisch aan honderden euros uitgeven aan een ondraagbaar pak dat in de kast hangt te dateren? Mijn man had een prachtig pak en overhemd van SuitSupply met schoenen van VanBommel met bijpassende riem. Die laatste twee waren overigens wél On Sale...
  8. Ontwerp je eigen uitnodigingen en wow the crowd! Wel zo makkelijk om wat boeken bij de drukker te halen of superdeluxe een persoonlijk kaartje te laten ontwerpen door een designer. Maar hoe leuk (en voordelig) is het je eigen kaartje te maken? Er zijn legio online kaartjes shops waar je naar hartelust kunt kiezen of zelf designer en ze kant-en-klaar kunt laten bezorgen, wij gebruikten deze online kaartendesigner
  9. Kijk binnen je vriendengroep of er mensen zijn die deel willen en kunnen zijn van jouw bruiloft. Zo hadden wij de geweldige DJ ERIK F op ons feestje, vriendin Manon deed m'n haar en make-up en vriendin Stéphanie maakte, naast de ingehuurde fotograaf, geweldige foto's! En mijn ceremoniemeester Karin en haar vriend Pim deden ons een hele mooie rode Ford Mustang for-a-day cadeau... Vriendschap is onbetaalbaar!!!
  10. Check Etsy voor inspiratie voor de droombruiloft in jouw stijl. Van vintage-jurken en handmade stropdasjes en strikjes tot geborduurde zakdoeken en supermooie handgemaakte uitnodigingen: je vindt het hier. Allemaal even origineel en veelal handgemaakt en vaak nog betaalbaar ook! Ik kocht er geborduurde zakdoeken en de stropdassen en bow-tie voor onze mannetjes